Tесла S провjерено безбjедан

Агенције
Tесла S провjерено безбjедан

Безбjедност сваког новог модела тестирају произвођачи али и специјализоване организације, као што су европски EuroNCAP или амерички NHTCA и IIHS, тако што симулирају праве сударе у контролисаним условима. Ипак, крајњу оцени безбедности неког возила дају догађаји из стварног живота.

Судећи на основу удеса који се догодио у граду Марфрисборо у Тенесију, када је један примjерак модела Тесла S поломио и оборио дрвени електрични стуб, може се закључити да је овај аутомобил веома безбjедан.

На фотографијама са лица мjеста виде се знатна оштећења на предњем дjелу возила, али и да је кабина аутомобила остала практично нетакнута. Као посqедица ударца у стуб, активирали су се сви ваздушни јастуци, па упркос силини удара у возилу није било повређених.

Како је саопштила локална полиција, за управљачем се налазила 34-годишња жена која је возила под дејством алкохола. Она је, према извjештају, казала полицајцу да је изгубила контролу над возилом јер је "нешто петљала око радија".

Полицајац је посумњао да са женом нешто није у реду када је од ње затражио документа. Умjесто да их пружи саобраћајуцу, она их је предала једном од ватрогасаца који се налазио поред њега.

Иначе, Тесла S је освојио максималних 5 звездица за безбjедност на тесту који је спровела америчка Национална агенција за безбjедност саобраћаја (NHTCA).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана