Тесла S поново у пламену

Aгенције
Тесла S поново у пламену

Тек што су се стишале страсти у јавности око претходне саобраћајне несреће у којој је изгорио Тесла S, из Мексика стиже вијест о још једном удесу овог модела који је довео до пожара на аутомобилу.

Компанији Тесла Моторс као да је у посљедње вријеме срећа окренула леђа. Након успјешних продајних резултата и највиших оцијена за безбедност, у кратком временском интервалу уследила су два инцидента у којима је дошло до пожара на возилу.

Несрећа у Мексику догодила се када је Тесла S при великој брзини најпре ударио у бетонски зид, а затим и у дрво, послије чега се возило запалило. Возач је напустио аутомобил прије пожара и без озбиљнијих повреда, а убрзо затим стигли су ватрогасци и угасили пожар.

У Тесла Моторсу изјавили су да су упознати са овим случајем и да су контактирали возача.

"С обзиром да је у питању тешка саобраћајна несрећа која се догодила при великој брзини задовољни смо што је возач прошао без озбиљнијих повреда. Сматрамо то као још једну потврду да је Тесла S заиста безбjедан аутомобил", кажу у тој компанији.

"Власник је у разговору са нама рекао да је захвалан на томе што му је аутомобил сачувао живот и већ је наручио нови примjерак Модела S", изјавио је портпарол Тесла Моторса.

Остаје да се види да ли ће други инцидент озбиљније утицати на пословање компаније, или ће се све завршити само подизањем прашине у медијима. Власник Тесла Моторса, Илон Маск, изјавио је након претходног удеса, када је у близини Сијетла изгорио први Модел S, да пожар који се догоди након несреће није нешто неуобичајено и да се то дешава и на аутомобилима са бензинским моторима.

"Барем није дошло до спонтаног самозапаљења", додао је Маск алудирајући вjероватно на бројне пожаре на супераутомобилима као што су Ферари или Ламбогџини који су се догађали у току вожње или чак док су возила била паркирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана