Тесла S као полицијско возило?

Aгенције
Тесла S као полицијско возило?

Да Теслин Модел S постаје све популарнији у Америци, показује најновији примjер из Калифорније. Градски менаџер мjеста Атертон које се налази у тој америчкој савезној држави изразио је жељу да набави неколико примjерака овог електричног модела који би се користили као полицијска возила.

С обзиром на почетну цијену модела Тесла S, која премашује 50.000 долара, могло би се помислити да ће се све завршити само на пустим жељама градског званичника. Ипак, ако се има у виду да је Атертон један од најимућнијих америчких градова у коме 15,4 одсто новорегистрованих возила чине управо Теслини аутомобили, реализација идеје градског менаџера сасвим је могућа.

Сајт Motor Authority наводи и неколико предности у прилог одлуци да се модел Тесла S користи као полицијско возило:

"Тесла S има задњи погон, који је карактеристичан за већину америчких полицијских служби."

"Аутомобил је веома брз - од 0 до 96 km/h (0-60 миља на час) убрзава за 4,5 секунди."

"С обзиром на фабрички декларисани радијус кретања који износи и преко 420 км, током једне смjене била би довољна кратка допуна батерија на суперпуњачу, што би могло да се обави током паузе за ручак. За 20 минута, батерије би се напуниле до 80% капацитета."

"Аутомобил нема централни тунел који имају други модели са задњим погоном, па би тај простор у кабини могао да се искористи за инсталирање компјутера, радио станице и друге полицијске опреме."

"Захављујући петим вратима и пространом пртљажнику у возило би лако могла да се смjести лична опрема полицајаца, као што су заштитни прслуци, оружје и слично."

"У случају несреће полицајци би били добро заштићени, с обзиром да је Тесла S постигао најбоље оцијене на тестовима безбједности."

"Недостатак буке мотора омогућио би службеницима полиције да свој посао обављају уз мање стреса и да се лакше усредсреде на окружење којим патролирају."

И, на крају, оно што је у Калифорнији веома битно - полиција би користила возила са нултом емисијом.

С обзиром да Тесла за сада не нуди полицијску верзију свог модела, Motor Authority се потрудио да помоћу компјутерског рендера покаже како би могао да изгледа један овакав аутомобил.

Прочитајте зашто се сматра да је Тесла S најбезбjеднији аутомобил свих времена.

Прочитајте колико "коња" заиста има Тесла S.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана