Тесла С: Апдејт софтвера уместо одласка у ауто-сервис

Агенције
Тесла С: Апдејт софтвера уместо одласка у ауто-сервис

За разлику од возача конвенционалних модела, власници Тесле С ријетко имају потребу да одлазе у овлашћени сервис. Осим у случајевима када се деси неки механички квар, већина евентуалних проблема отклања се онлајн, а на исти начин аутомобил добија разна унапређења и бројне нове функције.

Захваљујући електричном погону, али и револуционарној концепцији која подразумјева да се практично свим функцијама аутомобила управља компјутерски, уз помоћ централног екрана, Тесла С је јединствен модел на тржишту.

Компанија Тесла Моторс недавно је представила најновија софтверска унапређења, укључујући и нове функције које су доступне власницима Модела С из 2012. путем интернета.

Међу новим садржајим је и паметна контрола ослањања, могућност стартовања возила помоћу смартфона и др:

У случају да се често возите дионицом која захтјева да аутомобил има веће одстојање од тла, Модел С ће запамтити када и гдје сте током претходне вожње повисили ослањање, и аутоматски ће га подесити на исту висину када се поново будете кретали истим путем.

Ово је нарочито корисно за власнике чији прилазни путеви до паркинга или гараже имају стрм нагиб.

Паметнија навигација

Тесла је саопштио да ће навигациони систем у Моделу С бити унапређен тако што ће у реалном времену обавјештавати возача о тренутној ситуацији у саобраћају и у сваком тренутку моћи да израчуна предвиђено вријеме трајања путовања.

Тако ће возач бити упознат да ли је дошло до промјене временских параметара вожње због гужве на путу. Информације ће се између прикупљати и од других Тесла С аутомобила на путу.

Савјети за промјену дневне руте

Возачи који свакодневно прелазе исти пут својим аутомобилом, најчешће немају потребу да користе навигацију. Ипак, Тесла је омогућио нову функцију која ће добро доћи и приликом оваквих путовања.

Компјутер ће прикупити информације о ситуацији у саобраћају на путу који власник свакодневно прелази и прије него што он сједне за управљач. Ако дође до гужве у саобраћају, прије поласка на пут упозориће на то возача и предложити бржу руту.

Даљинско стартовање помоћу смартфона

Нова унапређења Тесле С обухватиће и могућност да се мотор стартује помоћу команде са смартфон уређаја, што је корисно у случају ако возач заборави кључ или му није при руци.

Апликација за стартовање мотора заштићена је шифром коју ће власник морати да упише приликом активације.

Синхронозација календара

Тесла С од сада ће моћи да са смартфон уређаја синхронизује податке о власниковом дневном распореду или састанцима и аутоматски уноси жељене локације у навигациони систем аутомобила.

Давање имена аутомобилу

Многи возачи имају емотиван однос према свом аутомобилу. Тесла је најновијим апдејтом омогућио власницима који то желе да дају име свом четвороточкашу. Име ће се појављивати у смартфон апликацији и на централном екрану аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана