Тесла произвео први електрични пикап

Танјуг
Тесла произвео први електрични пикап

ОСТИН - Компанија Тесла саопштила је данас да је произвела први електрични пикап "Cibertruck", скоро двије године након што је првобитно најављено.

Компанија је у суботу објавила фотографију на Твитеру на којој се види мноштво радника у шљемовима и жутим прслуцима који окружују камион.

„Први Cibertruck направљен у Гига Тексасу!" стоји у објави на Твитеру, укључујући емоџије са каубојским шеширом.

Власник Елон Муск је ретвитовао објаву. Маск је представио камион крајем 2019. године, а компанија је најавила да ће производња почети крајем 2021. године, мада полако и у мањем броју од осталих Теслиних возила.

Са својим клинастим обликом и телом од нерђајућег челика - које Тесла назива егзоскелетом - возило не личи на традиционални пикап, већ изгледа као оклопни транспортер из будућности, због чега је и добио назив Cibertruck.

Маск је у априлу најавио да ће Тесла испоручити први камион вјероватно у периоду од јула до септембра.

Он је рекао да ће, као и код других нових производа, производња почети полако, а потом и убрзати.

„Потребно је вријеме да се производна линија покрене, а ово је заиста веома радикалан производ. Није направљен на начин на који се праве други аутомобили. Па да видимо", навео је власник Тесле.

Тесла је првобитно најавио да ће направити три верзије камиона, са дометом од 400 до 800 километара и са убрзањем 0—97 km/h (0—60 mph)) од 6,5 до 2,9 секунди, чије ће се цијене кретати у распону од око 40.000 до 70.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана