Тесла продаје Модел S у Кини без ознаке бренда

Aгенције
Тесла продаје Модел S у Кини без ознаке бренда

Амерички произвођач електричних аутомобила започео је продају Модела S на кинеском тржишту без коришћења назива бренда, због тога што је име Тесла већ заштићено у тој земљи.

У августу смо писали о томе да се Тесла Моторс већ током припрема за лансирање Модела S у Кини суочио са правним пробелмом.

У почетку је изгледало да се све одвија глатко - процедуре око регистровања су скоро биле комплетиране, резервације за Модел S су почеле да пристижу, отворена је радња...

Међутим, тада се огласио извjесни бизнисмен са тврдњом да је заштитио име и лого који је веома сличан Теслином још 2006. године. Ријеч је о компанији Тесла Зхана Баосхенга која се наводно такође баву развојем електричних аутомобила.

Према мишљењима аналитичара, најбезбјолније рјешење за америчку компанију било је да "откупи" Баосхенг, и на тај начин добије права на употребу имена Тесла у Кини, али тај план се за сада није реализовао.

Тесла Моторс у међувремену је лансирао локални сајт за кинеско тржиште путем кога се у тој земљи могу наручити аутомобили овог произвођача, али се на њему не појављује име бренда на кинеском језику које је фонетски требало да гласи "Те Си Ла".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана