Тесла представио модел 3 VIDEO

Танјуг
Тесла представио модел 3 VIDEO

Лос Анђелес - Америчка аутомобилска компанија "Тесла моторс" представила је нови, јефтинији модел електричног аутомобила намијењен масовном тржишту, а у прва 24 сата је примила преко 115.000 поруџбина, извјештава агенција АП.

Из компаније су саопштили да број поруџбина константно расте, иако ново возило неће бити доступно тржишту до краја наредне године.

Нови "модел 3" имаће почетну цијену од 35.000 долара, што је упола мање у односу на цијену два актуелна "Теслина" модела која су у продаји, "модел S" и "модел X", чија је почетна цена 70.000 долара, преноси агенција Франс прес.

"Укупан број поруџбина за ''моделом 3'' је у протекла 24 сата премашио цифру од 115.000", изјавио је оснивач компаније Елон Муск током представљања новог аутомобила у дизајнерском студију ове компаније у Лос Анђелесу.

Муск је ово возило описао као "крајњи корак у мастер плану, а то је доступно возило за масовно тржиште".

Аутомобил има панорамски стаклени кров, стандардно је опремљен ауто-пилотом и бројним безбjедносним системима, а моћи ће, према ријечима Муска, да пређе 350 км прије него што се батерије истроше.

Са "моделом 3", компанија "Тесла" намјерава да покаже да су њена возила за ширу јавност и да је спремна за масовну производњу возила, оцјењује АФП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана