Тесла повлачи скоро 1,7 милиона возила

GS
Foto: Forbes

Компанија електричних аутомобила Тесла повлачи из Кине 1,68 милиона аутомобила како би надоградила софтвер и осигурала да возило упозорава возача када пртљажник није закључан.

У саопштењу кинеског тржишног регулатора се наводи да ће возила са неисправним бравама на пртљажнику бити поправљена бесплатно.

Повлаче се возила Модел С и Модел X који су у Кину увезени и аутомобили домаће производње Модел 3 и Модел и произведени између 15. октобра 2020. и 17. јула 2024.

У обавјештењу о опозиву аутомобила се наводи да би се, уколико је откључан, пртљажник могао отворити током вожње, ометајући видно поље возача.

Није наведено да ли се то икада догодило на неком Теслином аутомобилу. Амерички произвођач електричних возила ријешиће проблем путем даљинске надоградње софтвера, саопштила је Државна управа за регулацију тржишта.

Наша награда је ваше дугогодишње повјерење. Заједно корачамо ка бољем.

Кина је главно тржиште и производна база за Теслу, а такође и извор растуће конкуренције кинеских произвођача електричних возила.

Компанија је прошлог мјесеца пријавила оштар пад нето прихода у другом кварталу, пошто је продаја пала упркос снижењу цијена и финансирању са ниским каматама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана