Тесла напада Lamborghini

Агенције
Тесла напада Lamborghini

Компанија за производњу електричних аутомобила, Тесла Моторс, започеће ускоро развој свог првог супераутомобила на електрични погон.

Директор Тесла Моторса, Елон Муск, открио је да ће та компанија након лансирања СУВ модела Тесла X, које је планирано за 2013. годину, почети рад на електричном супераутомобилу.

Ријеч је о моделу који ће бити ривал Феррарију и Lamborghiniју, али ће се на тржишту супротставити и другим електричним супераутомобилима попут Аудија R8 е-tron или Мерцедеса SLS AMG E-Cell.

“Послије модела X, планирамо да у једном тренутку понудимо тржишту и супераутомобил. Надам се да ће се то догодити у слиједећих 4-5 година”, рекао је Муск.

“Ипак, сматрам да је и даље главни приоритет производња електричног аутомобила који ће бити јефтинији и приступачнији знатно већем броју купаца”, додао је он.

Компанија Тесла Моторс већ је доказала је да може да произведе серијски електрични аутомобил, а до сада је тржишту понудила два модела, спортски двосјед Roadster и лимузину Тесла С. Предвиђено је да трећи серијски аутомобил, које ће та компанија представити 2013, буде модел X.

Ипак, највећи изазов са којим ће се суочити и који треба да превазиђу јесу батерије. Оне тренутно једва да испуњавају дневне потребе за градску вожњу. Поставља се питање да ли ће успjети да направе батерију која ће моћи да “нахрани” врхунске перформансе једног супераутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана