Тесла на јесен представља роботакси

Г.С.
Тесла на јесен представља роботакси

Илон Маск, директор компаније Тесла, званично је саопштиоо да ће произвођач представити свој роботакси 10. октобра, око два мјесеца након првобитног плана.

Маск је казао да је одгађање резултат жеље да се направе неке важне промјене, које ће према његовом мишљењу унаприједити возило. Роботакси би се могао звати Сајберкеб.

Амерички бизнисмен је додао да ће одгађање представљања роботаксија отворити простор за представљање „неких других ствари“, но засад није познато о чему је ријеч.

Раније овог мјесеца је Блумберг саопштио да Тесла планира одгодити представљање роботакија, а касније је стигла и званична потврда да ово возило ипак нећемо видјети 8. августа, преноси Кликс.

Маск је казао да су самовозећи аутомобили, укључујући такси за његов будући бизнис, кључни за будућност Тесле као изузетно вриједне АИ компаније. Међутим, још увијек није јасно да ли Тесла заиста може усавршити технологију за аутономну вожњу.

Компанија већ има функцију Фул Селф-Драјвинг, која ипак захтијева људски надзор те која неријетко прави грешке.

У одговору на питање инвеститора, Маск је казао да Тесла не може понудити вожње клијентима све док се Фул Селф-Драјвинг технологија не буде могла користити без надзора.

Вријеме доласка роботаксија на тржиште управо овиси о технолошком напретку и одобрењима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана