Тесла Модел 3 - полицијски ауто

Nezavisne
Foto: tesla

Најновија вијест из Велике Британије покушава да нас увјери да електрично ауто може бити полицијско! Неколико Теслиних Модела 3 је било на деветомјесечном евалуацијском тесту у полицијским јединицама и разултати су наводно сјајни.

За почетак, Модел 3 може да постигне више од 322 км вожње с укљученим плавим свјетлом (хитне ситуације), што је више него довољно с обзиром на то да је просјечна вожња плавим свјетлом у Великој Британији од 7 до 15 минута. Најдужа вожња патролног аутомобила Тесла Модел 3 је трајала више од 4 сата током активног коришћења, преноси Ревија ХАК.

Још једно занимљиво откриће је да помоћни системи имају минимални утицај на домет, с ЛЕД свјетлима која могу да раде данима без батерије, док би три сата коришћења АНПР-а (аутоматско препознавање регистарских таблица) одузело тек неколико километара домета.

Полицајци који користе Тесла Модел 3 су такође открили да је пуњење током њихове смјене незахтјевно, на Теслиним Суперцхаргерима додаје се 70% снаге за мање од 20 минута, што је довољно за још 5-6 сати вожње.

Што се тиче одржавања, трошење кочница је било минимално, те није било озбиљнијх трошкова након 25.000 километара – осим гума и кочионих плочица.

Продужени сервисни рокови значе да су возила цијело вријеме у погону… Не би нас чудило да на европским путевима угледамо све више електричних полицијских аутомобила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана