Тесла ће представити јефтинију лимузину 2015.

Aгенције
Тесла ће представити јефтинију лимузину 2015.

Компанија Тесла Моторс планира да на салону аутомобила у Детроиту 2015. прикаже нови модел у класи луксузних компактних седана, као што су Ауди А4, BMW Серије 3 и Мерцедес C класе.

Најава о новом електричном аутомобилу који ће бити мањи и цjеновно приступачнији од Модела S, стиже од дизајнера Тесла Моторса, Франца вон Холзхаусена. Он је у недавном интервјуу за њемачки Ауто Билд изјавио да се ради на аутомобилу који ће "подићи компанију на нови ниво".

"Тај модел показаће суштину Тесла Моторса, а то је способност компаније да направи електрични аутомобил који ће се масовно производити и који ће бити доступан ширем кругу купаца", објашњава Франц вон Холзхаусен.

Он није пропустио да у стилу челника компаније "пецне" конкуренцију.

"Нови модел неће бити само умањени Тесла S - не желимо да нам аутомобили превише личе један на другога, као што то ради Ауди. Са друге стране, нећемо ризиковати ни да се нови модел изгледом превише разликује од слике коју о нашим аутомобилима имају потенцијални купци, као што је то урадио BMW са електричним моделом i3", закључује вон Холзхаусен.

Он је напоменуо да ће нови аутомобил, за који се спекулише да би могао да добије ознаку Модел Е, бити највjероватније представљен на детроитском ауто-салону у јануару 2015. Аутомобил би у продајне салоне требало да стигне током 2016.

Прије компактне лимузине, компанија ће 2014. тржишту понудити већ најављени кросовер - Модел X.

Процењује се да ће Тесла Е имати аутономију од око 320 км и да се продавати по цијени од 40.000 долара (мање од 30.000 евра).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана