Тата, купи и мени Астон Мартин

Б92
Тата, купи и мени Астон Мартин

Фирма Nicholas Mee & Company LTD, која се бави продајом и сервисирањем коришћених и класичних модела марке Астон Мартин, избацила је на тржиште мини реплику Астон Мартина из шездесетих година двадесетог вијека намијењену дјеци.

Астон Мартин DB Convertible Junior је играчка за децу која већ имају све и чијим имућним родитељима је тешко да их изненаде било каквим новим поклоном.

Дизајниран за клинце старије од десет година, овај једносед је све друго само не обична играчка. Погони га четворотактни бензински мотор од 110 ccm са ваздушним хлађењем, чија се снага преноси на задње точкове путем тростепеног полуаутоматског мjењача.

С обзиром на своју малу тежину, дjечији Астон Мартин у стању је да развије брзину од чак 74 km/h, али се она из безбjедносних разлога може ограничити по жељи родитеља.

Озбиљна брзина захтијева и озбиљан кочиони систем, тако да је Астон Мартин DB Convertible Junior опремљен Брембо кочницама.

Аутић је дугачак 2.500 мм и широк 1.030 мм, па не изискује много мјеста у родитељској гаражи. Мотор се стартује помоћу класичног контакт кључа, а инструмент табла је опремљена основним мјерним инструментима.

У компанији која је израдила ову играчку кажу да купац, баш као код правог аутомобила, може да изабере боју спољашњости по сопственој жељи. Унутрашњост кабине може бити обложена винилом или кожом, а у понуди је и специјални дрвени волан.

Све то има своју цијену па тако Астон Мартин DB Convertible Junior у Великој Британији кошта 16.500 фунти (око 20.000 евра).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана