Свјетска премијера: Дебитовао нови Suzuki S-Cross

ГС
Foto: скриншот

Нова генерација компактног кросовера стиже на путеве до краја године.

Сузуки је представио нови S-Cross који ће својим дизајном, попут претходника, вјероватно изазвати подјељења мишљења међу љубитељима аутомобила.

Подсјећања ради, након прве генерације, која се породавала под ознаком SX4 и која је и код нас била (и даље је као половњак) веома популарна, услиједио је нешто мање успјешан насљедник коме је Сузуки додао назив S-Cross.

Многи су тада сматрали да јапански произвођач није "погодио" дизајн предњог дијела, што је Сузуку касније покушао да исправи на рестилизованој верзији.

Било како било, оба модела су сада прошлост а пред нама је нова генерација, са поптуно новим дизајном и непромијењеним спољним димензијама у односу на претходника.

Са издигнутим "носем", већом маском и модернијим фаровима, S-Cross сада изгледа модерније, али и робусније захваљујући наглашеним боковима.

Као што је већ наведено, спољне димензије остале су исте, па је дужина аутомобила и даље 4.300 мм, уз обећање Сузукија да је кабина сада нешто комфорнија.

Унутрашњост такође изгледа модерније у поређењу са одлазећим моделом, а командном таблом доминира велики екран мултимедијалног система дијагонале 9 инча.

Кабина је пројектована за 5 одраслих путника, док пртљажник има запремину од 430 литара.

Што се моторизације тиче, у понуди ће у почетку бити 1.4 бензинац са 48-волтном технологијом "лаког" хибирда који производи 129 КС и 235 Нм, а осим стандардног предњег погона, као опција је доступан и Аллгрип погон на сва 4 точка.

Сузуки наводи да нови S-Cross 0-100 км/х убрзава за 9,5 с, у варијанти са предњим погоном, односно за 10,2 с ако се купац одлучи за Аллгрип верзију.

Нови  Suzuki S-Cross производиће се у фабрици у Мађарској, а први примјерци на европске путеве стижу до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана