Шварценегеров камион може бити ваш за 200.000 евра

Глас Српске
Шварценегеров камион може бити ваш за 200.000 евра

Арнолд Шварценегер познат је као љубитељ гломазних теренаца, међу којима је најчувенији Hummer H1, који је настао од америчког војног возила Humvee. Међутим, H1 није једино предимензионирано теренско возило које се налазило у посjеду славног глумца.

На њемачком сајту Mobile.de понуђен је на продају теренски камион Мерцедес Унимог који је специјално прилагођен за Шварценегерове потребе.

Овај вишенамјенски теренац, који се користи и у војне сврхе, заиста дјелује као возило које би амерички глумац пожелио да има усвојој гаражи.

У огласу се не наводи да ли је Шварци уопште возио свој Унимог, али за колекционара који би евентуално пожелио да га купи може бити интересантан потпис америчког глумца на командној табли.

Осим историјске вредности конкретног примјерка, Мерцедес Унимог је употребљиво возило за онога коме је такав теренац потребан. Погон добија од 6.4 литарског шестоцилиндричног турбо-дизел мотора који производи 320 кс, а снага се преноси на сва четири точка.

Шварценегеров Унимог, између осталог, опремљен је и клима уређајем, витлом и специјалним рефлекторима марке Hella.

У кабини има мjеста за четири особе а сjедишта имају ваздушно ослањање.

Потенцијални купац који би из неког разлога пар стотина хиљада евра прије потрошио на овакво возило него на неки од најскупљих нових Мерцедесових модела, мораће да издвоји 208.250 € колико овај Унимог кошта са порезом.

Прочитајте која су војна возила постала популарна и као цивилни теренци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана