СУВ или аутобус - Force Motors Trax са 7 врата

Агенције
СУВ или аутобус - Force Motors Trax са 7 врата

У многољудној земљи као што је Индија, са недовољно развијеном путном инфраструктуром и конфигурацијом терена која обухвата неке од највиших планинских врхова на свијету, превоз људи и робе може да буде велики изазов. Свакодневни транспортни проблеми доводе до настанка необичних возила, попут овог продуженог теренца са 7 врата.

Теренски модел Trax компаније Force Motors, који по дизајну спољашњости подсјећа на Мерцедесову Г класу, годинама се производи у верзијама са 3 и 5 врата.

Сада је у Индији фотографисана продужена варијанта са додатним паром врата, али и великим задњим одјељком у који путници улаза отпозади и који може да послужи као огромни пртљажник.

Тешко је тачно процјенити колико особа може да се смјести у возило, али по потреби вјероватно може да се превезе и више од 15 особа.

Возило са фотографије је прототип који би након хомологације ускоро требало да се нађе на индијском тржишту.

За сада нема званичних информација о погонској јединици, али познато је да Force Motors за мање Trax моделе користи 2.6 литарски дизел мотор са 61 кс (45 kW) и турбо-дизелаш исте запремине који производи 75 кс (56 kW).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана