Сутра почиње превентивна бесплатна контрола возила

Срна
Сутра почиње превентивна бесплатна контрола возила

Бањалука - Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске сутра покреће превентивну кампању бесплатне контроле исправности уређаја на моторним возилима и њихове припремљености за вожњу у зимским условима под називом "Безбједна вожња у зимским условима 2016".

Кампања ће трајати до 25. новембра, а реализује се у оквиру "Деценије акције за безбједност саобраћаја на путевима", саопштено је из АМС.


АМС и ауто-мото друштва спроводе акцију у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и локалним заједницама.

С обзиром на то да се возила у зимским условима више хабају и троше се неки дијелови, АМС спроводи акцију у којој ће се возачима сугерисати како да припреме аутомобил за зимске услове, која опрема је потребна и како што безбједније да учествују у саобраћају.

Овогодишња акција "Безбједна вожња у зимским условима" је превентивно-безбједносног карактера и не садржи репресивне мјере према возачима аутомобила на којима се утврде неисправности појединих уређаја који су предмет контроле.

У оквиру припреме возила за зимске услове вожње предвиђена је контрола вриједности расхладне течности, квалитета кочионе течности, дубине газећег слоја пнеуматика, свјетлосно-сигналних уређаја, уређаја за брисање вјетробрана и перача вјетробранског стакла, те контрола опреме и прибора коју треба да посједују возачи на основу правилника и исправности ауто-гас система.

На овај начин АМС жели повећати укупан степен безбједности у саобраћају и смањити број саобраћајних незгода које настају због неправилне припреме возила за зимске услове вожње и начина вожње у зимским условима.

Прегледи ће сутра бити организовани у кругу Ауто-мото друштва "Крајина" у бањалучком насељу Лазарево у 9.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана