Супераутомобил српског дизајнера

Aгенције
Супераутомобил српског дизајнера

Када неко воли оно што ради, труди се да у свом послу успије без обзира на отежавајуће околности. Као примјер, преносимо вам рендере спортског аутомобила Exonа који је креирао српски дизајнер Никола Новак.

Никола себе описује као "самоуког дизајнера" који се бави обликовањем футуристичких спортских аутомобила. Како каже, иако је примљен на два свјетска универзитета, у Ковентрију у Великој Британији и на Академију умјетности Универзитета у Сан Франциску, због недостатка финансијских средстава није успио да настави формално школовање.

То га није обесхрабрило, па је наставио да ради оно што воли. Тако је настала дизајнерска студија супераутомобила Exonа.

Иако Exonа није везана ни за једну аутомбилску марку, већ представља независну студију, Никола каже да је осмишљена тако да дјели међуосовинско растојање са Ferrarijem 458 Italia, док су неки елементи инспирисани тим италијанским брендом и моделом Enzo.

С обзиром на Николин ентузијазам и таленат, неће бити изненађење ако у будућности поново чујемо за њега и видимо неки нови концепт који је дизајнирао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана