Сумрак лимузина: Рено послао Талисман у пензију

б92
Foto: инстаграм

Изгледа да Талсиман није донео срећу француском произвођачу. Почетком године,Фолцваген је окончао производњу Пасат лимузине у Европи, а сада то исто чини Рено са својим породичним седаном. И док произвођач из Волфсбурга и даље израђује караван верзију, Французи су укинули и њу. Другим ријечима, ово је потпуни крај за Талисман, аутомобил који је имао амбицију да наследи некада успјешну Лагуну.

Вијест није изненађење с обзиром да је Рено и раније највљивао да ће одустати од Талисмана, што се и догодило када је крајем фебруара званично окончана производња овог аутомобила.

Што се тиче француског произвођача, он сада у понуди у Европи има само једну лимузину. У одабраним земљама и даље се продаје компактни Меган ГрандКупе. Са друге стране, након што је 2019. избацио из гаме Клио караван у петој генерацији овог градског аутомобила, и сада Талисман, једини преостали караван марке Ренаулт је Мегане ГрандТоур.

Суноврат лимузина - ко ће опстати, а ко профитирати?

Пошто класичне лимузине све више губе на популарности, Рено не планира директног наследника Талисмана. И није усамљен у томе.

Вјерује се да Фолцваген неће лансирати нову Пасат лимузину, а очекује се и да ће наследник модела Опел Инсигниа бити СУВ, док недавно представљени Форд Мондео за кинеско тржиште неће доћи у Европу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана