Шумахер и Мерцедес унапређују сигурност

Агенције
Шумахер и Мерцедес унапређују сигурност

Мерцедес је ангажовао седмоструког шампиона Формуле 1 како би унапредио сигурносне системе на будућим моделима тог произвођача.

Михаел Шумахер и Мерцедес проширују сарадњу и изван области ауто-мото спорта и Ф1 такмичења. Како је саопштио њемачки произвођач, Шумахер ће прије свега бити ангажован на развоју будућих сигурносних и других аутомобилских система под заједничким називом Intelligent Drive.

Такође, бивши првак Формуле 1 имаће и амбасадорску улогу јер ће широм свијета промовисати нове технологије које ће се уграђивати у будуће Мерцедесове моделе.

У њемачкој компанији подсјећају да је Шумахер годинама уназада учествовао у акцијама које су за циљ имале побољшање безбједности на путевима, а да ће убудуће помагати у тој области и Мерцедесу.

"Возећи Формулу 1 научио сам да увијек морем да будем фокусиран на будућност, да не 'спавам на ловорикама' и да треба стално да се усавршавам. У томе су ми асистенцију пружала најновија технолошка достигнућа које сам користио у стицању предности у односу на конкуренцију", рекао је Шумахер.

"Због тога сам постао велики присталица сигурносних система како у ауто-мото спорту, тако и у обичним серијским моделима", објашњава Шумахер своју улогу у новом партнетрству са Мерцедесом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана