Суд у Њујорку блокирао Nissanову флоту таксија

Aгенције
Суд у Њујорку блокирао Nissanову флоту таксија

Nissanов модел NV200 побjедио је 2011. године на тендеру за званично њујоршко такси возило. Међутим, Врховни суд државе Њујорк блокирао је план града Њујорка да се познати жути таксији замjене флотом возила које производи јапанска компанија.

Како се наводи у пресуди суда, њујоршка Комисија за такси возила и лимузине "отишла је предалеко када је наредила оператерима да купују само једну марку возила".

Највећи губитник у овом случају је Nissan, с обзиром да је уговор који је потписан са градом Њујорком на временски рок од десет година вриједан милијарду долара. Уговор превиђа увођење специјално опрмљеног модела Nissan NV200 у флоту такси возила највећег америчког града.

Њујоршки суд је закључио да Комисија не може захтијевати куповину само једног модела возила, јер то представља кршење статута града Њујорка. Осим Њујорка, Nissan је моделом NV200 конкурисао и за добијање лиценце за чувени лондонски такси.

Nissan је заједно са њујоршком Комисијом за такси возила 2012. покренуо и експериментални пројекат коришћења електричног модела Leaf као такси возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана