Subaru XV – продајни хит у Јапану

Aгенције
Subaru XV – продајни хит у Јапану

Subaru је објавио да је укупна продаја модела „XV", који је у Јапану представљен у септембру 2012. године, на тржишту те земље за само мjесец дана достигла 4.277 јединица, чиме је првобитни план премашен више од четири пута.

Овај продајни резултат, постигнут између 25. септембра и 28. октобра био је неочекиван, с обзиром да је Subaru планирао да купцима на домаћем тржишту испоручује 1.000 возила мjесечно.

Јапанци су највише куповали моделе са напредним сигурносним системом за спречевање судара, EyeSight (преко 80% продатих возила), а најтраженије боје возила су „сатенско бијела", „бисерно наранџаста" и „пустињски жуто-мрка" на које отпада скоро 60% куповина.

Нови кросовер, модел Subaru XV, имао је свјетску премијеру на 64. салону аутомобила у Франкфурту у септембру 2011. године, а регионална презентација за Србију одржана је у фебруару 2012.

Под именом Subaru XV Srosstrack, овај аутомобил је дебитовао на америчком тржишту у априлу 2012, гдjе је у међувремену добио награду америчког Института за безбедност саобраћаја (IIHS), због одличних резултата приликом тестова сигурности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана