Стојадин - идеалан ауто за снијег

Blic
Стојадин - идеалан ауто за снијег

Многи возачи су ових дана осјетили немоћ својих аутомобила због снијега и леда који су оковали путеве широм регије. Многи, али не и сви. Возачи "Стојадина" су мирне душе могли да сједну за волан свог "кеца" и пуним гасом возе и по завијаним планинским путевима - тако барем поручује стара промотивна реклама за Заставу "101".

У промотивној реклами, "кец" демонстрира сву своју окретност и снагу по условима који се ових дана могу наћи у скоро свим дијеловима Европе.  

Ми вам никако не препоручујемо брзу вожњу по снијегу, а поред лијепог крајолика који можете видјети у овој старој реклами за југословенску верзију FIAT-а 128, у њој можете сазнати да "стојадин" нуди живахан мотор, поуздане кочнице и да одлично лежи на путу.  

Свакако тврдимо да маркетиншки тим Заставе није имао безбjедност на првом мjесту када је на овај начин промовисао популарног "кеца", а шта им је било на памети када су радили љетњу промотивну рекламу за исти ауто, апсолутно не можемо да докучимо.

Елеганција "стојадина" је у овој реклами упоређена са  виолончелистом који музицира на плажи, док се, помало мистериозни "кец" без возача приближава кроз таласе, а слоган на крају просто објашњава да се љепоти и савршенству не може одољети.

У сваком случају, Застава "101" је често наилазила на подсмјех и критике, али не треба заборавити да је то најуспјешнији модел југословенске ауто индустрије који је произведен у далеко већем броју од "фиће" и "југа".

Свакако се треба подсјетити да је FIAT 128, на коме је "кец" и заснован, био проглашен за најбољи ауто 1970. године, и да је практично био први модерни хечбек на свијету, појавивши се на тржишту три године прије Голфа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана