Стижу још три електрична Форда, један од њих биће Пума на струју

б92
Foto: Форд

Форд жели да подсјети купце у Европи да је будућност заиста електрична. Најмање три путничка ЕВ треба да стигну на тржиште Старог континента до 2024. године како би се придружила већ доступном Мустангу Мах-Е.

 У данашњем саопштењу о својим електричним амбицијама, Форд је открио планове за потпуно електричну Пуму, која ће бити лансирана заједно са два нова кросовера на струју.

Први од њих је "кросовер средње величине" који треба да буде представљен ове године прије него што стигне у продајне салоне 2023.

Производиће се у Фордовој фабрици у Келну, у Немачкој, и имаће аутономију од око 500 километара са пуном батеријом.

Вероватно ће то бити Фордов еквивалент електричном Фолксвагену ИД.4 са којим ће, према ранијем споразуму два ауто-гиганта, дијелити механичку платформу.

Други ЕВ, који Форд води у плановима као "спортски кросовер", могао би бити купе-кросовер, доступан у верзији са два електромотора и погоном на све точкове, укупне снаге око 300 "коња".

У међувремену, у Турској ће до 2024. године бити покренуто постројење за производњу батерија, као део инвестиције од две милијарде долара у електрификацију Фордовог европског портфолија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана