Стиже насљедник Bugatti Chirona

GS
Foto: Promo

Bugatti је потврдио да ће насљедник Chirona бити откривен сљедеће године прије тржишног лансирања 2026. године, пише Аутоблог.

Користиће В8 бензински мотор са хибридном асистенцијом након што је компанија повукла култни W16 мотор са Bugatti Мистралом.

У разговору за Аutocar, Ахим Аншајт, који је надгледао дизајн новог хипераутомобила, истиче: „Аутомобил је готов. Испоручили смо прототип алата прије неколико мјесеци, а производни алат ће бити испоручен за неколико мјесеци.”

Вијести о насљеднику Chirona прате Аншајтову најаву да се повлачи са мјеста шефа дизајна послије 19 година у француској фирми.

Аншајт је рекао да још увијек неименовани насљедник мора да „пренесе“ Bugatti у нову еру, задржавајући притом препознатљиве дизајнерске назнаке бренда као што су маска у облику потковице и „Bugatti линија“ – истакнута линија појаса која се налази на сваком Бугатију од Type 57 из 1934. године.

Нови хипераутомобил ће се налазити на новој шасији и очекује се да ће бити виткији од Bugatti Мистрал роадстера, због мањег В8 погонског склопа.

„Такође ће имати своја ограничења због перформанси и потреба за перформансама“, рекао је Аншајт. „Али ми знамо сваки центиметар наших аутомобила тако добро да знамо тачно где би нам промjена помогла и гдjе би створила проблем.”

Bugatti је веома затворен у вези са својим новим моделом, не откривајући ништа о дизајну, електрификованој природи погонског склопа, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана