Стиже кинески Qoros

Агенције
Стиже кинески Qoros

Нови кинески произвођач аутомобила, компанија Qoros, приказала је прве детаље компактне лимузине којом планира да се укључи на европско аутомобилско тржиште. Име новог возила није саопштено, а ривали би требало да му буду модели као што су Volkswageb Jetta или Forg Focus седан.

Qoros је привукао пажњу шире јавности када је недавно на захтjев ове компаније суд у Хамбургу забранио Кији да у Европи користи име Quoris за своју нову луксузну лимузину К9.

У образложењу пресуде стајало је да би име Quoris збуњивало евентуалне купце будућих модела кинеског Qorosа.

Да нови кинески произвођач аутомобила који планира да се укључи у тржишну утакмицу у Европи има озбиљне планове, свjедоче нове скице и детаљ будућег модела, седана из C сегмента, који ће свjетску премијеру имати на Сајму аутомобила у Женеви у марту 2013.

Кинези су саопштили и да ће, осим овог модела, у Женеви представити и два концепта који ће пружити увид у будуће моделе које Qoros планира да лансира на европском тржишту.

О амбицијама челника кинеске компаније говори и ангажовање Герта Волкера Хилдебранда, бившег шефа дизајна у MINI-ју.

"Дизајнирање аутомобила један је од најљепших послова на свијету, али само мали број дизајнера добије прилику да креира прве моделе новоосноване аутомобилске марке", изјавио је Хилдебранд.

"Ово је за мене изузетна прилика и једна од најузбудљивијух ствари која може догоди у животу једног дизајнера", истакао је он.

Након женевске премијере, Qoros планира да почне продају новог седана крајем 2013. године, на тржиштима Кине и Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана