Стигао је Lamborghini Hurаcan FOTO/VIDEO

Aгенције
Стигао је Lamborghini Hurаcan FOTO/VIDEO

Lamborghini је објавио прве фотографије и техничке детаља модела Hurаcan који представље замену за одлазећи Gallardo.

О моделу Huracan у медијима се доста спекулисало, с обзиром да Lamborghini до сада није био спреман да открије званичне детаље. Прве информације указивале су да ће аутомобил добити име Cabrera, да би недавно било откривено да ће се наследник Gallarda ипак звати Huracan.

Фотографије откривају да је у питању аутомобил знатно савременијег дизајна у односу на претходника који је представљен давне 2003, али да није нарушен препознатљив стил Lamborghiniја.

Предњи дио Huracanа, са новим обликом фарова, спуштеним носом и великим усисницима за ваздух, доприноси да аутомобил изгледа агресивније у односу на модел Gallardo.

Лукови блатобрана изнад точкова знатно су наглашенији, а отвори за ваздух испред задњих точкова су мањи и постављени ниже у поређењу са претходником.

Позади се истичу модерно обликована стоп свијетла, потпуно промијењен дизајн браника и два пара издувних цијеви. Као што се и очекивало, Huracan ће добијати погон од 5.2 литарског V10 мотора.

Lamborghini је саопштио да агрегат испоручује 610 кс (448 kW) при 8.250 о/мин, док ће максимални обртни момент од 560 Нм бити доступан на 6.500 о/мин.

Послушајте звук овог мотора на видео снимку који је објавио Ауто Билд на свом XТ каналу:

Аутомобил тежак 1.422 кг убрзаваће од 0 до 100 km/h за 3,2 секунде, а да би достигао брзину од 200 km/h биће му потребно 9,9 секунди.

Снага мотора преносиће се на сва 4 точка помоћу аутоматског мhењача са дуплим квачилом, а возачу ће приликом управљања на располагању бити три мода: страда, спорт и corsa. Huracan ће стандардно бити опремљен керамичким кочницама.

Све неопходне информације током вожње добијаће се путем TFT екрана који је замjенио класичну инструмент таблу.

Почетак продаје и цена Lamborghiniја Huracan биће познати уочи његове званичне премијере заказане за март 2014. и салон аутомобила у Женеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана