Шта вози полиција у Дубаију?

Агенције
Шта вози полиција у Дубаију?

Флота патролних аутомобила полиције у Дубаију богатија је за Lamborghini Aventador. Претпоставље се да је ријеч о најскупљем полицијском возилу на свијету.

Полицијским снагама неопходни су брзи и снажни аутомобили како би могли да одрже корак са моторизованим прекршиоцима закона. Избор ових возила разликује се од државе до државе, а полицијске снаге набављају патролне аутомобиле у складу на својим потребама али и буџетом који им је на располагању.

Једно од ретких мјеста на свијету гдје не постоји проблем са недостатком новца за набавку полицијских возила је и Дубаи. Ако се у обзир узме и возни парк многих богатих становника овог града, може се рећи да полиција Дубаија има оправдање за куповину патролног Авентадора.

Када се буду упуштали у јурњаву за возачима који прекрше закон, полицајцима ће на располгању бити аутомобил који у серијској верзији испод хаубе има V12 атмосферски мотор са 700 кс.

Помоћу њега серијски Авентадор из мjеста до стотке стиже за 2,9 секунди, док његова максимална брзина износи 350 km/h. Могуће је и да је полицијска верзија унапређена, с обзиром на бројне цивилне Авентадоре који крстаре Дубаијем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана