Шта све може нови Теслин аутопилот?

Г.С.
Шта све може нови Теслин аутопилот?

Компанија "Тесла" избацила је најновију софтверску надоградњу која унапређује аутоматску вожњу.

Камера на овом возилу може да открије знак ограничења брзине, па ће се он приказати на командној табли, а ту је и сензор препознавања семафора, знака стоп и тако даље, што ће помоћи возачима током вожње.

Оно што је важно напоменути, јесте то да ће возач добијати обавештења, али ће сам доносити одлуке о покретању и заустављању аутомобила. На београдским улицама смо доживљавали "спавање" на зеленом светлу, проласке кроз црвено из непажње и слично, па би овај систем у тим ситуацијама био изузетно користан.

Компанија Тесла је у априлу избацила софтверску надоградњу у бета верзији која новијим моделима омогућава препознавање саобраћајних знакова и семафора.

Функција "Траффиц Лигхт анд Стоп Сигн Цонтрол" је доступна Теслиним возилима с "потпуно самовозећом" верзијом аутомобила, а када је активирана, она успорава аутомобил и зауставља га код знака "стоп" или у случају црвеног светла на семафору.

Директор компаније Тесла Илон Маск је најавио ову функцију још 2018. године рекавши да ће аутомобили моћи да излазит из гараже и паркирати се без асистенције возача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана