Шта Опел спрема за наредну годину?

ауто република
Foto: Opel promo

Идуће године њемачка марка слави јубиларни 160. рођендан. У таквој атмосфери могле би се очекивати разне премијере, но откако је Опел отишао у руке Француза, више се прича о штедњи него о прославама.


Бренд из Риселсхајма има посебан статус у Стeлантису, или би бар тако жељели да мисли њемачка јавност, баш због чињенице да су једини германски произвођач у читавој групацији. Тако да је Стелантис рјешен да под плаштом ове марке изврши јачи притисак на Фолцваген у матичној земљи, мада је то далеко лакше рећи него ли и учинити.

Тако ће наредну годину за Опел обиљежити старт каријере нове генерације Астре. Астра Л производиће се у фабрици у Риселсхајму, заједно са братским ДС4. У Опелу имају велика очекивања од новог компакта, а уз хечбек варијанту, Нијемци ће нудити и караванско издање.
Постоји гласина да ће се појавити и Кантри Тоурер верзија Астре, односно караван са увећаним одстојањем од тла, али за сада нема потврда о томе из сједишта ове марке.

Астра Л ће испрва бити доступна и са плуг-ин хибридним погоном, али се очекује да Опел понуди и потпуно електричну варијанту. ЕВ опција би требало да стигне на тржиште 2023. године, те је сасвим могуће да се премијера одигра већ наредне године.

Рестилизовани Грендланд требало би такође да буде један од носећих стубова продаје Опела у Европи. Поред њега, актуелна Корса, која је већ остварила одличан продајни резултат на Старом континенту, требало би да добије ажурирање наредне године.

Њемачки медији су писали да ће освјежена Корса дебитовати крајем идуће године, а очекује се неколико врло важних промјена, прије свега на пољу дизајна (примјена Визор анфаса), али и око ревидирања понуде агрегата.
Очито да ће Опел током 2022. имати "пуне руке посла"

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана