Шта мислите колико тренутно има аутомобила на Земљи?

GS
Foto: Twitter

Упркос пандемији и двије велике рецесије, број аутомобила на нашој планети незаустављиво расте. Можете ли погодити колико аутомобила тренутно вози путевима Земље?

Још прије 14 година говорило се о милионима, а данас се тај број драстично повећао. Дио заслуга ту иде на рачун све веће поузданости, али можда највећи замах повећању аутомобила је дало кинеско тржиште. Збројимо ли све аутомобиле који тренутно возе Земљом, старе и нове, доћи ћемо до износа од невјероватних 1.47 милијарди примјерака.

Процјена је то на основу података Hedges & Company, а открива нам и како су ти аутомобили распоређени по континентима, па и самим земљама, пише Тhe Drive.

Ако сте мислили да је Сјеверна Америка и даље предводник с највише аутомобила, преварили сте се. Титула највећег иде Кини с 415 милиона регистрираних аутомобила у 2022. години и управо захваљујући Кини, побједник међу континентима је Азија с укупно 543 милиона аутомобила.

Иза Азије на ред долази Европа с 413 милиона аутомобила. Потом на ред долази Сјеверна Америка с 358 милиона аутомобила, од чега њих чак 78% отпада на САД.

Број аутомобила по регијама

Азија: 543 милиона
Европа: 413 милиона
Сјеверна Америка: 358 милиона
Јужна Америка: 84 милиона
Средњи исток: 50 милиона
Африка: 26 милиона
Антарктика: око 50

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана