Шта мисле возачи о новом Hyundaiју i20?

Агенције
Шта мисле возачи о новом Hyundaiју i20?

Друга генерација модела Hyundai i20 стиже у продајне салоне у Европи до краја године. Уочи почетка продаје, британски WhatCar желио је да сазна какви су утисци читалаца и потенцијалних купаца о овом аутомобилу.

Hyundai је у посљедњој деценији значајно поправио свој статус на европском тржишту. Корејска компанија успјела је да повећа своје присуство у Европи између осталог и зато што се прилагођавала жељама купаца на том тржишту.

WhatCar је замолио неколико својих читалаца, од којих су неки власници Hyundaiјевих аутомобила, да изнесу своје мишљење о новом i20. Очекивано, они су се сложили да нова генерација представља значајан помак напред у односу на претходника.

Иако су сви похвалили стилски напредак спољашњости аутомобила, мишљења су подjељења око дизајна задњег кровног носача (Ц стуба).

Читаоци сматрају и да је ентеријер Hyundaiја i20 изнад очекивања и да је знатно бољи него прије. Кабина је пространија, са више мјеста за ноге путника на задњим сједиштима, пртљажник функционалнији, а похвале иду и на рачун нових садржаја и технологија.

Треба имати у виду да произвођачи аутомобила за промоцију новог модела најчешће уступају примјерке са богатијим пакетима, па је тако овај i20 између осталог опремљен и панорамским кровом, алу фелнама, квалитетнијим пресвлакама сједишта, што свакако утиче да коначни утисак посматрача.

Са друге стране, купцима у Британији али и у другим западноевропским земљама, због веће економске моћи у односу на остатак континента, углавном се и нуде верзије са средњим и најбољим пакетима опреме, па су они на то већ навикнути.

Нови i20 производи се у Hyundaiјевој фабрици у Турској, а продаја у Европи почиње у новембру 2014.

На европском тржишту очекује га јака конкуренција у аутомобилском сегменту у коме тренутно доминирају модели као што су Форд Фиеста, VW Polo, Renault Clio, Opel Corsa и Peugeot 208.

Детаљи о пакетима опреме и ценама у Србији биће саопштени уочи почетка продаје на нашем тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана