Српски фијат мијења име

Б92
Српски фијат мијења име

Крагујевац - Компанија ФИАТ Аутомобили Србија (ФАС) званично је најавила ново име компаније, која ће се од сада звати FCA Србија Крагујевац д.о.о.

То је саопштено је после свечаности у италијанској амбасади на којој је претпремијерно представљен нови модел "Fiat 500 X" на српском тржишту.

Промjена имена је у складу да прошлогодишњим спајањем компанија FGA и Крајслер, наводи се у саопштењу Компаније.

Претпремијери Фијата 500 X је присуствовало је више од 150 званица, укључујући амбасадора Италије у Београду Ђузепеа Манза, званичнике Владе Србије, представнике пословних асоцијација.

Како је објашњено, "Fiat 500 X" је "нови компактни кросовер из породице 500".

Генерална директорка компаније FCA Србија Силвија Вернети - Блина изјавила је да је та компанија највећи извозник и инвеститор, који одговорно послује у Србији и представља поузданог партнера, од доласка у Србију.

Комерцијални директор компаније FCA Србија Умберто Јанућели навео је да Fiat 500 Х представља савршен спој традиционалног модела Fiat 500 са модерним.

У саопштењу компаније се подсећа да ће модел Fiat 500Х бити званично представљен на 52. Међународном салону аутомобила, који ће се одржати на Београдском сајму од 20. до 29. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана