Србин »скратио« пут од Лондона до Париза

Агенције
Србин »скратио« пут од Лондона до Париза

Компанија "Еуростар" представила је нови воз "е320″ који ће се кретати испод канала Ламанш брзином од 200 километара на час.

 Воз опремљен бесплатним интернетом, који ће путовање од Лондона до Париза скратити за 15 минута, најновији је у низу успјеха извршног директора "Еуростара" Николаса Петровића.

Захваљујући Николасу Петровићу, од Лондона до Париза стизаће се још брже, почевши од краја идуће године. Син Францускиње и избјеглице из Југославије већ 11 година живи у Лондону, а на челу "Еуростара" је од 5. априла 2010.

У овој британско-француско-белгијској компанији почео је да ради у августу 2003. као директор сектора за услуге, а догурао је до плате од 500.000 евра годишње.

За њега кажу да "једном ногом стоји са француске, а другом са енглеске стране Ламанша". Навија за Арсенал и потпуно се прилагодио британском начину живота, пиш еБлиц

''Допада ми се менталитет Енглеза. У Француској и Белгији све се посматра као ризик од којег треба да се заштитите, док Британци такве ситуације виде као прилику за успјех'', каже он.

Петровић је на главну позицију у фирми стигао након пеха бившег директора Ричарда Брауна, под чијим је руководством дошло до великог застоја "Еуростарових" возова уочи Божића.

''Трудим се да водим рачуна и о наизглед малим стварима, као што су тоалети. То је за муштерије веома важно. Тако смо, рецимо, замијенили одвратни индустријски детерџент правим сапуном'', објашњава Петровић.

Он не крије да му је профит на првом мјесту, али се такође труди да одржава контакт са муштеријама. Зато повремено и сам заузме једно сједиште у свом возу.

''Волим да причам са људима и посматрам узбуђене путнике како се укрцавају, било да је ријеч о бизнисменима или дјеци која су кренула у Дизниленд. То је тако занимљив микс'',  каже директор "Еуростара".

На питање како успијева да руководи компанијом која сваког дана испод Ламанша шаље по 18 возова са по 750 путника, Николас Петровић каже да је рецепт једноставан:

''Сачувајте позитиван став упркос свему и повремено се запитајте да ли радите свој посао како треба'', поручио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана