Смарт развија свој први електрични кросовер, биће "алфа у урбаној џунгли"

ГС
Смарт развија свој први електрични кросовер, биће "алфа у урбаној џунгли"

Смарт је саопштио да развија свој први компактни електрични кросовер базиран на Гилијевој САЕ платформи и уз помоћ компаније Мерцедес-Бенз.

Информације о доласку електричног кросовера потврдио је потпредсједник Смарта за глобалну продају Даниел Лескоу те је рекао да ће овај модел бити "нови алфа у урбаној џунгли".

Смарт је постао заједнично власништво Гилија и Мерцедеса,, а то значи да ће будући кросовер бити базиран на недавно представљеној САЕ платформи за електрична возила која је производ кинеске компаније, као и надолазећи мали Волво. У дизајну кросовера ће помоћи Мерцедес.

Кинеско тржиште електричних аутомобила и кросовер а је велико и још увијек расте, а Смартов модел ће се појавити и у Европи. Засад детаља о овом аутомобилу нема.

Познато је да Гили жели остварити максималну оцјену за сигурност своје САЕ платформе и домет до 644 километра, а циљ су и напредни системи помоћи за возача те временом могућност аутономне вожње, преноси Klix.ba.

"Не могу вам описати колико сам узбуђен због овог аутомобила. Биће изврстан, лако препознатљив као паметан, ултрамодеран, софистициран, напредан и повезан аутомобил. Садржаваће и 'најпаметније' од свих карактеристика, бит ће суперкомпактан извана и простран у унутрашњости", изјавио је Лескоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана