Шкода Yeti за 2014.

Aгенције
Шкода Yeti за 2014.

Шкода је представила освjежени Yeti који ће бити изложен на предстојећем франкфуртском салону аутомобила.

Униформизација гаме чешке аутомобилске марке настављена је са моделом Yeti. Четири године након лансирања, Шкода ће купцима понудити редизајнирану верзију овог кросовера.

Од актуелне верзије Yeti за 2014. највише се разликује по промјенама на предњем дијелу возила. Маска хладњака и амблем у складу су са најновијиом генерацијом Шкодиних аутомобила, попут модела Rapid и Octavia III.

Све што је било заобљено, сада је добило угаоне форме, попут нових би-ксенонских фарова и дневних LED свjетала, а у складу са овим трендом рестилизован је и предњи браник.

На задњем дијелу аутомобила преобликован је доњи дио врата пртљажника, која сада стилски подсјећају на већ поменуте нове Шкодине моделе, а промијењена је и графика стоп свијетала и облик браника.

Прве фотографије показују да Шкода планира да купцима понуди две стилски различите верзије - модел који је својим изгледом и заштитним додацима више прилагођен за вожњу ван асфалта, на фотографији приказан у зеленој боји, и варијанту намјењену прије свега урбаном окружењу, офарбану у бијелу боју.

Одстојање од земље исто је код обије верзије и износи 180 мм.

Шкода Yeti за 2014. располаже пртљажником од 405 л, док се обарањем сједишта његова запремина може повећати на максималних 1.760 л. Поред тога, пртљажни простор сада је подјељен на два дијела хоризонталном прекривком, а гепек је освијетљен LED сијалицом.

У Шкоди кажу да је Yeti за 2014. први који ће као опцију у понуди имати задњу камеру, као асистенцију прликом паркирања и вожње у рикверц.

 

Купцима ће бити доступна три бензинска и четири дизел мотора чија ће се снага кретати у распону од 105 кс (77 kW) у 1.2 ТСИ верзији, до 170 кс (125 kW) у моделу са 2.0 литарским TDI дизелашем. У зависности од избора мотора, поред предњег у понуди ће бити и 4x4 погон.

Снага ће се преносити на точкове помоћу шестостепеног мануелног мjењача или шестобрзинске, односно седмобрзинске аутоматске DGS трансмисије.

Најштедљивији је GreenLine модел, опремљен 1.6 литарским TDI мотором са 105 кс (77 kW) и погоном на предње точкове. У комбинацији са мануелним мjењачем овај Yeti има просjечну потрошњу од 4,6 л/100 км и CO2 емисију од 119 г/км.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана