Шкода Rapid Spaceback

Aгенције
Шкода Rapid Spaceback

Шкода је на франкфуртском ауто-салону представила модел Rapid Spaceback, који ће се на европском тржишту појавити током октробра 2013. Погледајте који су адути овог аутомобила.

Rapid је замишљен тако да попуни празнину у Шкодиној флоти између модела Fabia и Octavia, а Spaceback је његова нова верзија. Ријеч је о возилу које је по конструкцији смјештено у сегмент између класичног хечбека и каравана.

При томе, у односу на хечбек има више простора, а у поређењу са караваном складније пропорције.

Spaceback је краћи од стандардног Rapidа за 18 цм, док је задржао исто међуосовинско растојање од 2.602 мм. Због тога у Шкоди тврде да путници на задњим седиштима неће бити ускраћени за простор који посједује дужа, лимузинска верзија.

Ипак, скраћење се одразило на запремину пртљажног простора који код модела Spaceback износи од 415 до 1.380 литара, у зависности да ли су задња седишта подигнута или спуштена, што се опет може сматрати добрим резултатом у оквирима класе.


Када у октобру стигне у продајне салоне, Rapid Spaceback биће доступан у верзијама са четири бензинска и два дизел мотора. Основни бензинац је троцилиндрични 1.2 литарски MPI са 75 кс, нешто снажнији је 1.2 литарски TSI у варијантама са 85 кс и 105 кс, док је најјачи 1.4 литарски TSI са 122 кс.

Код дизелаша у понуди су TDI мотори радне запремине 1.6 литара, у верзијама од 90 и 105 кс.

Сви агрегати доступни су и у економичним GreenLine верзијама, а међу њема истиче се основни дизелаш чија је фабрички декларисана просечна потрошња 3,8 л/100 км, а ЦО2 емисија 99 г/км.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана