Шкода представила скице новог електричног модела Elroq

Г.С.
Шкода представила скице новог електричног модела Elroq

Компанија Шкода наставља своју теасер кампању за електрични СУВ под називом Elroq, а сада је објавила двије скице екстеријера.

Elroq ће дебитовати у октобру као електрични еквивалент компактном СУВ-у Карољ. Усвојио је дизајнерски језик Модерн Солид те га красе карактеристике које ће бити дио и будућих продукцијских модела чешког произвођача. Једна од њих је Тек-Дек Фејс лице, а тај назив Шкода користи за нови у потпуно затворену предњу маску.

Elroq посједује подијељена предња свјетла с Матрикс ЛЕД технологијом и танке усиснике у бранику, док профил дијели сличности с већим Enuaqом. На моделу ће бити 19 или 20-инчне фелге, а стражњи дио има референце на караван захваљујући великим вратима пртљажника и познатим стражњим свјетлима.

Као и обично, скице обично претјерују, но Шкода је раније показала фотографије камуфлираног прототипа, које су откриле истинске пропорције модела. Он ће у својој палети боја имати и нову Тимиано зелену боју, која ће се комбиновати с Јуник Дарк Хром детаљима.

Ранији теасери су били фокусирани на унутрашњост, која ће бити израђена од одрживих материјала укључујући стару одјећу, Рекyтитан (начињен од 78 посто рециклираног ПЕТ-а) и Технофила (полиестер и рециклирана Econul предива). Купци ће имати избор између четири теме унутрашњости, а то су Лофт, Лоџ, Сјуит и Студио. Поред тога, Елрољ ће имати модеран дигитални кокпит и најновију технологију Фолксваген Групе. Коначно, понудиће обилну практичност и пространу унутрашњост с пет сједишта, као и пртљажник запремине 470 литара.

Званични деби модела Elroq је планиран за октобар, но у Шкоди не крију опције погона и батерија.

Модел базиран на МЕБ платформи бит ће доступан с батеријама капацитета 55, 63 и 82 кЊх, док ће максимални домет износити 560 км. Покретат ће га један или два електромотора, а модел са стражњим погоном ће развијати 170 или 285 КС, док ће верзија с погоном на сва четири точка нудити комбинованих 299 КС, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана