Сјеверни вукови послије 16.000 км стигли у Сочи

Агенције
Сјеверни вукови послије 16.000 км стигли у Сочи

Уочи отварања Зимских олимпијских игара у Сочију, у тај град је стигао конвој састављен од специјално прилагођених Volkswagenа Амарок. Ова возила, чији назив Амарок потиче из језика Инуита који живе на сjеверу Канаде и Гренланду – и значи вук, прешла су за 60 дана 16.000 км кроз сибирско беспуће.

То је било довољно да се постави нови Гинисов свjетски рекорд у најдужој "off-road" вожњи која је икада организована у оквиру граница једне земље.

Шест возила, од којих су три постављена на огромне точкове за вожњу кроз дубок снијег и непроходне терене, кренула су на ово епско путовање из Москве, да би стигла на потпуно други крај Русије, на полуострво Камчатка које се налази на крајњем истоку ове огромне земље:

Дванаесточлану посаду маршрута је водила између осталог и преко залеђеног Бајкалског језера и предјела прекривених дебелим слојем снијега у коме су се чак и овако припремљена возила у једном тренутку заглавила.

Аутомобили који су коришћени за ово путовање у поларним условима били су опремљени 2.0 литарским дизел моторима и 4Motion погоном на сва четири точка.

Volkswagen као званични партнер Зимских олимпијских игара у Сочију, за потребе ове манифестације обезбеднио је више од 3.000 службених аутомобила марке Ауди, Шкода и VW.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана