Ситуације у којима смо беспомоћни VIDEO

Aгенције
Ситуације у којима смо беспомоћни VIDEO

Иако смо често увјерени да током вожње владамо ситуацијом, често то није сасвим тачно. Иако смо сигурни у наше поступке, неочекиване ситуације дешавају се у трептају ока и ми ту не можемо пуно да урадимо.

Управо оваква дешавања на путу заслужна су за развој аутоматских система кочења послије судара о којем смо недавно писали. Тај систем преузима посао заустављања возила послије примарног ударца како би спријечио секундарни, а самим тим и озбиљније повреде учесника у несрећи.

У конкретној ситуацији, послије несреће у супротној траци, дио заштитне ограде који раздваја два смјера одломио се под силином удара и полетио према возилима која су се кретала на аутопуту.

Све се десило таквом брзином да не можете знати шта вас је снашло док се читав хаос не заврши. Госпођа која је сједила за управљачем Голфа Плус дала је све од себе да благовремено заустави своје возило, али на "ђуле" које је полетило према кабини, није могла да рачуна.

На срећу, одломљени дио заштитне ограде ударио је по средини вјетробрана тако да није повредио путнике, али они ће овај дан сигурно славити као други рођендан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана