Секси рођак VW Тигуана: Дебитовала Купра Терамар

Г.С.
Foto: VW

Купра је представила свој дуго чекани модел, Терамар, још један додатак сегменту спортских СУВ аутомобила.

Купра каже да је стил Терамара заправо омаж историјски важној тркачкој стази гдје се бренд и родио 2018. године, а специјализовани сајт КарсСкупс имао је занимљив епитет за овај аутомобил: „Секси рођак VW Тигуана из Шпаније“.

Када је у питању ентеријер, Купра се потрудила да дигитализација буде у центру пажње. Унутра је дигитални кокпит, као и 12,9-инчни инфотејннмент систем, за који кажу да је прављен са једноставношћу на уму.

Што се погонског склопа тиче, Купра се одлучила за пет варијанти уз три различита погонска механизма - ту су ТСИ, еТСИ и плуг-ин хибридна верзија, преноси Б92

Бензинска (ТСИ) верзија у оба случаја има 2,0-литарски мотор, гдје можете бирати онај са 204 КС са седмостепеним ДСГ-ом и погоном на сва четири точка, или онај у Купра Терамар ВЗ верзији - он има 265 КС, исти мјењач и погон на сва четири точка.

Даље је ту еТСИ (благи хибрид) са 48В технологијом, а ту је 1,5-литарски бензински мотор, што би требало да комбинује снагу и ефикасност.

За крај, ту су две опције Терамар е-ТСИ (е-хибрида): верзија са 204 КС и верзија са 272 КС (као и у претходном случају, ово је такође ВЗ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана