Seat: Renault Megane јесте бржи од Leonа, али...

Агенције
Seat: Renault Megane јесте бржи од Leonа, али...

Након што је Renault објавио да је преотео од Seatа титулу најбржег серијског аутомобила са предњим погоном на стази Нирбургринг, огласио се и шпански произвођач који је изнио своје виђење обарања овог рекорда.

Renault је у понедјељак саопштио да је његов унапређени Megane РС 275 Trophy-R поставио најбољи резултат на Нирбургрингу у конкуренцији серијских аутомобила који имају погон на предње точкове. Претходно најбоље време (7 минута 58,44 секунде) које је у марту забележио Seat Leon Cupra 280 надмашено је за око 4 секунде и сада износи 7:54.36.

У Seatу су признали да је Megane заиста бржи од Leonа, али су истакли оно што су приметили и многи наши читаоци. Наиме, да би постигао нови рекорд, Renault је на стандадној верзији модела Megane RS 275 Trophy извршио низ модификација, укључујући и избацивање задње клупе, које су допринеле да аутомобил који је постигао најбоље вријеме буде лакши око 100 кг.

"Да, Renault сада држи рекорд, али са аутомобилом који је знатно измјењен, што није био случај са Leonом када је постигао најбољи резултат", изјавио је за Auto Express шеф развоја модела Leon Цупра, Свен Шаве.

"Међутим, разлика између наша два резултата је само 4 секунде. Ако бисмо и ми повадили неке дијелове из аутомобила који нису неопходни, убијеђен сам да би рекорд поново припао нама", казао је Шаве.

Он је незванично наговестио да би Seat ускоро могао да са лакшом верзијом модела Leon Цупра 280 покуша да постигне нови рекорд на "Рингу" и поново збаци Renault са трона. Остаје нам да видимо да ли ће шпански произвођач остварити своје "претње" али и да сачекамо шта ће на све то рећи конкуренција, међу којима је и Хонда са својим новим Civicom Tupe R.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана