Сеат представио крос модел Leon X-Perience ФОТО

Агенције
Сеат представио крос модел Leon X-Perience ФОТО

Сеат се придружио бројним произвођачима који у својој гами имају "крос" односно "олроуд" караван модел. На сајму аутомобила у Паризу представљен је Leon X-Perience заснован је на SТ верзији и прилагођен тако да се може запутити и у незахтевну вожњу изван асфалтираних путева.

Почетком 2014. године Сеат је представио модел Leon ST 4Drive са погоном на сва четири точка.

Купцима који желе аутомобил сличних возних карактеристика, али са стилским детаљима кросовер возила, од јесени ће на располагању бити још један модел са 4x4 погоном, којем је шпански произвођач доделио ознаку X-Perience.

У односу на стандардну караван верзију, Leon X-Perience има за 15 мм више одстојање од тла и типичне заштитне додатке на доњим дjеловима каросерије.

Специфичан дизајн спољашњости употпуњен је елегантним кровним шинама, панорамским стакленим кровом и специјално дизајнираним алу фелнама које су доступне у димензијама од 17 или 18 инча, а боја која је изабрана за аутомобил са фотографија ублажава његов "офроуд" изглед.

Унутрашњост, која је у скупљим верзијама пресвучена квалитетним материјалима као што су кожа и Алцантара, одаје утисак да се налазите у премијум аутомобилу.

Запремина пртљажника иста је као код стандарног каравана и креће се од 587 л са усправљеним наслонима задњих седишта до максималних 1.470 л, када се наслони оборе.

Сеат Leon X-Perience опремљен је системом перманентног погона на све точкове који користи Haldex квачило пете генерације.

Понуда мотора обухвата бензински 1.8 TSI са 180 кс (132 kW) и 280 Нм и три дизелаша.

Најслабији, 1.6 TDI производи 110 кс (81 kW) и 250 Нм. Осим њега ту су и двије 2.0 литарске TDI јединице са 150 кс (110 kW) и 320 Нм и 184 кс (135 kW) и 380 Нм.

Сви мотори стандардно су упарени са шестостепеним мануелним мјењачем, док је као опција у понуди DSG мjењач са дуплим квачилом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана