Seat Leon ST за 2014. годину

Aгенције
Seat Leon ST за 2014. годину

Прве фотографије Seatа Leon ST пронашле су свој пут до интернета прије него што је фабрика званично жељела да их представи јавности.

Премијера модела заказана је за Франкфуртски салон у септембру, а један од главних тржишних адута Leonа ST је пртљажник запремине 587 литара.

Seat је нову хечбек генерацију Leonа представио 2012. године. Недавно је представљен Leon SC, атрактивнија верзија модела са троја врата а сада је на ред дошао и практични ST.

Иако је запремина пртљажника читавих 587 литара, ова бројка ипак је мања него код других модела из Волксњаген групације у овој класи. Golf Variant седме генерације нуди пртљажник запремне 605, док Škoda Octavia Combi скрива чак 610 литара у свом пртљажнику.

Осим што Leon ST изгледа као издужени хечбек, од основног модела одвајају га нове алуминијумске фелне као и шине на крову. На фотографијама се чини да су задње свjетлосне групе мало веће и мекших ивица у односу на хечбек, али све остало на аутомобилу изгледа идентично основној верзији Leonа.

Овакав изглед аутомобила никога није изненадио јер се и друге компаније у оквиру групације служе истим рецептом за своје моделе (Golf Variant и Octava Combi).

Под хаубом Leonа ST у понуди ће бити исти мотори као и код друге двије верзије модела. Можемо очекивати TSI моторе запремина 1,2 литра са 86 КС (63 kW) и 1,8 литара који развија 180 КС (132 kW).

У понуди ће бити и 1,6 TDI који развија 90 КС (66 kW) или 105 КС (77 kW), као и 2,0-литарски TDI снаге 150 КС (110 kW) или 184 КС (135 kW).

По званичном представљању Leonа ST слиједи период у којем ће љубитељи Seatових спортских модела моћи да се радују новој верзији Leonа Cupra, коју очекујемо крајем 2013. године.

Према информацијама доступним у овом тренутку, судбина Leonа Cupra ST за сада је низвjесна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана