Само 4 звjездице за BMW i3 на EuroNCAP тесту

Aгенције
Само 4 звjездице за BMW i3 на EuroNCAP тесту

Електрични BMW i3 непријатно је изненадио освојивши 4 звjездице на најновијим тестовима безбjедности које је спровео EuroNCAP.

Последњих година већина произвођача аутомобила навикла нас је да њихови нови модели редовно освајају највишу могућу оцијену (5 звјездица) на EuroNCAP тестовима безбједности. Када је ријеч о аутомобилима из премијум сегмента, овај резултат практично се више и не доводи у питање.

Упркос томе, нови BMW-ов модел на електрични погон, i3, стигао је само до броја 4.

Како је саопштио EuroNCAP, овакав резултат посљедица је недовољно добре заштите возача у пределу груди, приликом теста бочног ударца аутомобила у стуб. Осим тога, утврђено је да предња сједишта и наслони за главу BMW-а i3 пружају лошу заштиту приликом ударца у задњи дио аутомобила.

Критике иду и на рачун недостатка стандардног упозорења на невезивање сигурносних појасева, а EuroNCAP није био импресионирани ни функционисањем лимитатора брзине који користи технологију за препознавање саобраћајних знакова како би упозорио возача на прекорачење дозвољене брзине. На крају, BMW i3 није се најбоље исказао ни у области заштите пјешака.

Са друге стране, нови BMW-ов модел остварио је одличне резултате на тесту фронталног судара, а постигао је највише оцјене и у области безбедности дјеце-путника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана