Сајам у Франкфурту отворен за публику

Aгенције
Сајам у Франкфурту отворен за публику

Прва два дана 65. међународног салона аутомобила у Франкфурту била су резервисана само за представнике медија, а од четвртка 12. септембра сајам је отворен и за публику. Посjетиоци ће до 22. септембра моћи да уживају у најновијим достигнућима из актуелне аутомобилске индустрије.

Франкфуртски ауто-салон и ове године је мjесто гдjе ће се публици представити свако ко нешто значи у свијету аутомобила. Сајам протиче у знаку премијера нових и рестилизованих модела који ће се на тржишту наћи до краја 2013. или почетком 2014. године, али и бројних концептних аутомобила којима се најављују будући трендови у ауто-индустрији.

Највећи и најпознатији свјетски произвођачи темпирали су за франкфуртски салон премијере својих најзначајнијих новитета у 2013. Тако је Мерцедес представио концепт луксузног купеа нове S класе, али и компактни crossover GLA, Ауди је пред публику изашао са моделом А3 Cabriolet, рестилизованом топ лимузином А8 и два спортска Quattro концепта, док је BMW наступ оријентисао прије свега на нову “и” линију електричних и Hybrid Plug-In аутомобила, BMW-а i3 и спортског i8, уз трећу генерацију СУВ модела X5.

Публика ће моћи да види многе свjетске и европске премијере, као што су нова Мазда 3, Шкода Рапид Spaceback, нови Peugeot 308, Хонда Civic Tourer, нови Hyudai i10, нови Nissan X-Тrail...

Поклонике супер-спортских аутомобила на сајам ће привући Porsche 918 Spyder, Ferrari 458 Speciale, Lamborghini LP 570-4 Squadra Corse, Астон Мартин Vanquish Volante...

У Франкфурту су изложени и бројни концептни аутомобили међу којима су Opel Monza, Volvo Concept Coupe, Infiniti Q30, Форд S-MAX, Citroen DS Wild Rubis, Jaguar C-X17, Reanult Initiale Paris, Subaru WRX, VW Golf Sportsvan...

И ове године велики број произвођача изложио је аутомобиле са хибридним, електричним или неким другим алтернативним погоном, а Toyota је свој штанд потпуно посветила хибридима.

Капије франкфуртског сајма аутомобила отворене су сваког дана од 9 до 19 часова. Цијена једнодневне улазнице је 13 евра, а у дане викенда 15 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана