Сајам у Београду – по плану. Очекују нас 44 премијере, укључујући нови Голф

Agencije
Сајам у Београду – по плану. Очекују нас 44 премијере, укључујући нови Голф

Иако су бројне масовне манифестације у Европи, међу којима је и Сајам аутомобила у Женеви, отказане због коронавируса, београдски ауто-салон ће се по свему судећи одржати како је и било планирано.

Сајам аутомобила и 14. Међународни сајам мотоцикала одржаће се како је и предвиђено између 19. и 25. марта и биће највећи ауто-мото догађај у то вријеме у свијету, кажу организатори.

У специфичним међународним и унутрашњим околностима, петнаестак дана пре планираног отварања сајамских капија, и под слоганом "Лепи споља, снажни изнутра", овогодишњи ДДОР БГ кар шоу угостиће преко 300 излагача, који представљају 31 аутомобилски бренд и 11 произвођача-брендова лаких привредних возила. У сектору путничких аутомобила, у најави су 44 премијере и 10 модела са статусом новитета.

Поред највећих свјетских произвођача очекује се и присуство неколико мање познатих произвођача путничких и лаких привредних возила на електрични погон.

Ако се најаве дистрибутера и увозника остваре, посјетиоци ће моћи да, поред осталих, уживају и у домаћим премијерама модела као што су: Абарт Аниверсарио, Ауди Кју3 Спортбек, БМW Сериес 2 Гран Цоупе, ФИАТ 500 Хyбрид и Панда Хyбрид, ФИАТ Фиорино Цомби Цросс, Форд Пума, Форд Куга, Форд Фоцус СТ, редизајнирани Форд Цоннецт Тоурнео, Хyундаи и10, Хyундаи Соната, Хyундаи Венуе, редизајнирани Јагуар Ф-Тyпе и Киа XЦеед.

 

Београдској сајамској публици биће премијерно представљени и нови Ланд Ровер Дефендер, Мазда ЦX-30 и редизајнирана Мазда 2, Мерцедес-Бенз ГЛБ, електрични МИНИ Цоопер СЕ, Митсубисхи Л200, Ниссан Јуке, Опел Цорса и редизајнирана Астра, електрични Порсцхе Таyцан Турбо С, Пеугеот 208, е-208 и 2008, Ренаулт Цаптур, Сеат Леон, Субару Форестер е-Боxер, Сузуки С-Цросс Хyбрид и Витара Хyбрид, Шкода Оцтавиа и хибридни Суперб ПХЕВ, Тоyота Проаце Цитy и редизајнирани ЦХ-Р, електрични ВW ИД.3, ВW Голф 8, те редизајнирани Пассат, Мултиван 6.1 и Транспортер Т6.1.

 

Како стоје ствари у овом тренутку, сајам мотоцикала Мотопассион ове ће године, под слоганом "Све твоје страсти на једном месту", угостити 33 најављена бренда - произвођача мотоцикала, скутера или квадова.

Њихов излагачки програм укључује најмање 43 премијере, уз "ограду" да би тај број до почетка сајма могао да буде увећан за још петнаестак.

Део сајамске понуде свакако су и услуге финансијских институција, осигуравајућих друштава, струковних организација, клубова, удружења, а посетиоцима ће бити на располагању и бројни едукативни и забавни садржаји, такмичарске активности, тест вожње, наградне игре.

Излагачке програме сајмова ДДОР БГ Цар Схоw и Мотопассион већ традиционално ће пратити манифестације као што су "Пресс слалом Србија 2020" (у предсајамском периоду), проглашење "Аутомобила године", проглашење "Најбољих у ауто индустрији" и "Еко аута", избор за "Мисс ДДОР БГ Цар Схоw и Мотопассион", смотра олдтајмера "Меморијал принца Томислава Карађорђевића".

Сајмови БГ Цар Схоw и Мотопассион су организовани у сарадњи са Српском асоцијацијом увозника возила и делова, генералним спонзором компанијом ДДОР из Новог Сада, те медијским спонзором САТ Медиа Гроуп.

Цена појединачне улазнице је 400 динара, групне 300 динара, групне за ђаке и студенте 200 динара, а сајамски паркинг се плаћа 150 динара по започетом сату.

Сајамски поклон верним посетиоцима је Фамилy даy ("Породични дан") 24. марта, када ће бити омогућена породична посета по привилегованој цени улазнице од 700 динара, која важи и за децу до 16 година старости у пратњи родитеља.

Радно време сајма биће од 10 до 20 часова (последњег дана од 10 до 19 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана