Сајам аутомобила у Женеви отворен за публику

Глас Српске
Сајам аутомобила у Женеви отворен за публику

Након прва два дана, која су била резервисана за представнике медија и одржавање прес конференција, 84. међународни салон аутомобила у Женеви отворен је за посјетиоце. Љубитељи аутомобила моћи ће од 6. до 16. марта да разгледају најновије моделе и концепте из аутомобилске индустрије.

Појављивање на женевском салону је значајно за сваку компанију које нешто значи у свијету аутомобила. И ове године публика ће моћи да ужива у великом броју свјетских и европских премијера.

Ауто-салон у Женеви 2014. протиче у знаку престижних модела познатих свјетских произвођача. Међу њима су и Мерцедес S класе Coupe, BMW Серије 2 ActiveTourer, нови Ауди ТТ, Lamborghini Hyracan, Ferrari California Т, McLaren 650S и многи други.

Поред ових луксузних аутомобила, премијере су имали и нови модели који ће бити међу најпродаванијим у годинама које долазе, као што је рестилизовани Форд Focus, трио малих градских аутомобила - Peugeot 108, Citroen C1 и нова Toyota Аyго, али и потпуно нови Renault Twingo.

Представљена су и нова возила из СУВ сегмента, попут модела Jeep Renegade или Форд Edge.

Посебан сегмент у Женеви чине претпродукцијски аутомобили који најављују нове серијске моделе, као што је Мазда Hazumi, претходник нове Мазде2, Шкода VisionC, Алфа Ромео 4C Spider, Масерати Алфиери или Волво Estate Concept.

Поред најновијих модела који ће се појавити на тржишту током 2014. године, излагачи представљају и нове технологије и системе који ће бити примjењени на будућим возилим.

И ове године велики број произвођача изложио је аутомобиле са "зеленим технологијама", попут хибридних возила и других еколошки прихватљивих концепата, затим моделе са електромоторима или моторима са водоничним горивним ћелијама.

Као подршка овој врсти аутомобила, међу пратећим манифестацијама је и такозвани "Зелени павиљон", у коме ће бити изложено 65 актуелних модела светских произвођача чија је емисија угљен-диоксида мања од 95 г/км.

Капије женевског сајма аутомобила отворене су до нjедеље 16. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана