Сајам аутомобила у Новом Саду 2013.

B92
Сајам аутомобила у Новом Саду 2013.

У сриједу 16. октобра на Новосадском сајму отвара се 13. по реду салон аутомобила у Новом Саду. Манифестација ће трајати до недјеље 20. октобра, а посјетиоци ће бити у прилици да виде 25 премијера аутомобила.

Организатори тврде да ће и поред лоше економске ситуације у ауто-индустрији, сајам аутомобила у Новом Саду бити на завидном нивоу.

"Људи који се баве продајом аутомобила у целој Европи и свету су у проблему, а у тој ситуацији су и ауто-дилери у Србији, па су преговори са њима о учешћу на салону били изузетно тешки тако да је и само одржавање ове сајамске приредбе било по знаком питања", рекао је на конференцији за штампу извршни директор Новосадског сајма, Саша Билиновић .

"Очекујемо 25 премијера и присуство више од 80 аутомобилских марки чији модели ће бити изложени на 7.500 квадратних метара, па ће посетиоци имати прилику да виде много тога занимљивог", рекао је Билиновић.

Излагачи ће представити програме путничких возила, теретних возила (камиони, лака доставна возила, возила посебне намене), аутобуса и мини-бусева, мотоцикала, скутера, мопеда и бицикала.Поред тога посетиоци ће моћи да погледају и изложене камп-приколице, јахте, глисере и чамце

Од пратеће опреме на сајму ће учествовати излагачи резервних дјелова и алата, ауто-сервисне опреме, горива и мазива, ауто-козметике, ауто-гума, аудио и видео опреме за возила, а наступиће и куће за осигурање, лизинг и кредитирање.

Током сајма биће одобравани попусти за куповину аутомобила, који ће износити и до неколико хиљада евра, што би требало да допринесе и бољој продаји моторних возила током пет сајамских дана.

На сајму ће између осталог наступити и BMW, а премијеру у Новом Саду имаће нови модел, BMW 420d, насљедник Серије 3 Coupe. Поред тога, биће понуђена и Серија 1, са дизел мотором и 5 врата, која ће коштати 19.990 евра. За BMW 320d са Sportline пакетом опреме биће одобраван сајамски попуст од 5%, а Серија 3, са дизел мотором коштаће од 25.990 евра.

За најмањи теренац у гами BMW X1 18d xDrive, одобраваће се такође сајамски попуст од 5%, док ће за BMW X3 20д xDrive важити акцијска цијена од 44.490 евра.

Уз то, биће изложени MINI One Hatch који ће се продавати по цени од 15.990 евра, док се MINI Countryman може купити за 19.990 евра.

На сајму моторних возила и опреме у Новом Саду биће први пут представљени и FIAT 500L Trekking и FIAT 500L Living. У FIAT-у подсjећају да се модел 500L Trekking продаје по цени од 13.900 евра, док је продужену верзију FIAT-а 500L, модел Living могуће набавити за 13.650 евра.

Поред тих модела, понуду Крагујевачке фабрике чиниће и већ познати 500L Nacionale, за кога важе специјални услови финансирања. Цијена тог возила износи од 10.900 евра, за модел са 1.4 литарским бензинцем са 95 кс, минимално учешеће износи 30% - 3.270 евра, рок отплате кредита је 72 мјесеца, уз мјесечну рату од 112,51 евра, а укупан трошак камате за период отплате кредита је 470,89 евра.

Поред модела FIAT-а на штанду Ауто куће Стојанов биће изложени и аутомобили марки Алфа Ромео, Lancia, Jeep, као и Хонда аутомобили и мотоцикли.

На сајму ће, премијерно на тржишту Србије, бити изложен и нови Сузуки SX4 S-Cross. У понуди су модели са 1.6 литарским бензинским мотором са 88 kW/120КС и мануелним петостепеним мануелним мjењачем или CVT трансмисијом, као и пет пакета опреме (Basic, Cobfort, Preminum, Elegance и Exclusive).

Основна верзија Сузукија SX4 S-Cross износи 13.900 евра.

У понуди ће бити и модели Splash, са ценом од 8.990 евра, Swift за 8.990 евра, као тренутно најтраженији модел SX4 који чија цена износи 9.990 евра.

После светске премијере у Франкфурту, у Нови Сад стиже и нова Мазда 3. Опремљена Маздином Skyactiv технологијом нова "тројка" продаваће се по цени од 14.490 евра. Поред Мазде 3, биће изложене и нова Мазда 6, Мазда 2 и Мазда CX-5.

Како се очекује, најскупљи модел на салону биће Ауди А7 чија цена је 83.000 евра, али ће током одржавања сајма бити одобраван и попуст од готово 18 одсто, па ће тај аутомобил коштати 68.754 евра, рекао је Билиновић.

Послије неколико година паузе, на сајму ће се у суботу, 19. октобра одржати и Ревија модификованих аутомобила – "Тјунинг стајлинг шоу", а очекује се долазак возила из Србије и земаља окружења.

"Посетиоци ће видети 30-ак модификованих и сређених аутомобила, а биће одржан и избор најлепшег домаћег, али и најлепшег немачког и јапанског аутомобила. Осим тога, биће организована и демонстрација 'дрифт' вожње, а акробације ће на мотору изводити и Радослав Михајлов", најавио је председник "Ауто тјунинг клуба Београд", Александар Јокић.

Породични дан је у суботу, 19. октобра, када ће цела породица моћи да посети сајам уз једну купљену улазницу. Радно време сајма је од 10 до 19 часова, а цена улазнице је 300 динара.

Извор: Б92, Тањуг, Новосадски сајам

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана