Сабласни ауто без возача изазвао пометњу код људи

Агенције
Сабласни ауто без возача изазвао пометњу код људи

Напредак технологије и тестови које већ дуже вријеме спроводе произвођачи аутомобила наговјештавају да би ускоро у саобраћају могли да се нађу први роботизовани аутомобили.

Toyota је снимила промотивни видео за нови Aygo у коме је показала како ће људи реаговати када се једног дана на улицама и путевима нађу први "аутомобили без возача".

Иако је основна сврха самоуправљајућих аутомобила да безбjедно превезу путнике од тачке А до тачке Б, планирано је да ова врста возила може и самостално да дође по свог власника или да се након што довезе путнике до њихове дестинације, одвезе и паркира у неку од оближњих гаража. Призор аутомобила без возача у почетку ће сигурно збуњивати пролазнике, али и раднике на наплатним рампама и у перионицама, хотелске портире, саобраћајну полицију...

Toyota је ангажовала YouTube звијезду, Рахата, који се за ову прилику "камуфлирао" у сједиште нове генерације модела Aygo и приуштио нам још један забаван видео у коме је приказано како реагују обични људи када се поред њих заустави аутомобил без возача:

Рахат је познат по оваквим шалама, а једну од успелијих извео је 2013. када се сакрио у сједиште док је на мјесто возача поставио лутку-костура:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана